DBU har truffet den eneste rigtige og nødvendige beslutning

DBU har truffet den eneste rigtige og nødvendige beslutning

Det, der ligner begyndelsen på en ny landsholdskonflikt, er nu ved at kulminere for fodboldlandsholdets vedkommende.

Claus Bretton-Meyer, direktør i DBU, meldte i går ud, at spillerne har fået en frist til i dag kl. 18.00. Bekræfter spillerne ikke, at de møder ind i landsholdslejren på mandag, så vil andre spillere i stedet blive udtaget til kampen mod Wales den 9. september.

DBU har meddelt spillerne, at de har tilbudt dem de samme vilkår, som normalt har været gældende i forbindelse med landskampsafvikling. Men spillerne har indtil nu stået fast på, at der skal forhandles nye vilkår på plads.

Sportsretsadvokat Jens Bertel Rasmussen retter en skarp kritik af landsholdsspillerne:

”Uanset, hvad uenighederne skyldes, så står det klart for mig, at landsholdsspillernes holdning repræsenterer et værdiskred. Når man udtages til landsholdet, er det først og fremmest æren og stoltheden over at repræsentere sit land, der er motivationen for at spille – alt andet kommer i 2. række!”

De 6 lokalunioner i Danmark har sammen forfattet et brev til landsholdet, hvor de opfordrer spillerne til at tænke på breddefodbolden og ikke kun på egen vinding. J. Bertel Rasmussen er enig herI:

”Vi må have landsholdsspillere, der tager landsholdstrøjen på af ren og skær stolthed – ikke med et økonomisk mål!

DBU må begynde at lave aftaler med ungdomslandsholdene og opefter, hvor spillerne forpligter sig til at respektere alle sponsorer, når de spiller på landsholdet, frem for klubbernes sponsorer. Hvis ikke, så må spillerne melde fra. Sådan må det nødvendigvis være. Det kan ikke passe, at ”overenskomstforhandler” skal begrunde, at man melder afbud til landsholdet. DBU har i øvrigt  ikke en udtømmelig pengetank, og det burde spillerne også vide.”

Svendborg den 2. september 2018

/JBR/CH/CG