Sportsretsadvokat J. Bertel Rasmussen bakker det svenske fodboldforbund op

UEFA´s appelinstans afviste i dag Sveriges klage over UEFA`s disciplinærinstans afgørelse vedrørende det danske kvindefodboldlandsholds udeblivelse fra en kvalifikationskamp.

Afvisning er begrundet i, at UEFA´s appelinstans ikke mener, at det svenske forbund er part i sagen, og dermed ikke har ret til at klage.

En begrundelse, som sportsretsadvokat J. Bertel Rasmussen er lodret uenig i.

“Det er for mig uforståeligt, at appelinstansen har afvist klagen på grund af manglende svensk partsstatus. Det er en alt for snæver fortolkning af partsbegrebet. Rent juridisk mener jeg, at appelinstansens afvisning er lige så forkert, som disciplinærinstansens afgørelse.” 

Traditionelt defineres partsbegrebet, at man for at være part skal have væsentlig, individuel og direkte interesse i sagens udfald.

Sportsretsadvokat J. Bertel Rasmussen uddyber:

“Sverige var jo modstander i den pågældende kamp, og opfylder derfor betingelserne for at være part i en disciplinærsag om kampens afvikling. Jeg kan kun bakke op om svenskerne skal bringe sagen for den internationale sportsdomstol CAS. Denne afgørelse er for principiel til at UEFA´s disciplinærinstans afgørelse ikke bliver prøvet i anden instans. 

Jeg holder af det danske landshold, men som jurist må jeg også vogte over retssikkerheden”